Egyedi játékokkal, izgalmas kísérletekkel és különleges bemutatókkal vártuk az érdeklődőket a víz világnapján a Duna Múzeumban. Az eseményekre összesen több mint nyolcszáz gyermek érkezett, hogy megismerjék a víz fontosságát.

Olyan sok intézményből jelentkeztek a víz világnapi rendezvényünkre, hogy idén először két turnusban kellett meghirdetni a programot. Március 21-én közel háromszáz óvodás, március 25-én pedig több mint ötszáz iskolás érkezett, még a fővárosból is jöttek gyerekek. A meghirdetett eseményen interaktív módon a természetvédelemre és a víz fontosságára hívtuk fel a figyelmet.

A programokon a Duna Múzeum Baráti Köre tagjai is aktívan részt vettek. Kísértük és segítettük azokat a gyerekeket, akik a víz tulajdonságaival és körforgásával ismerkedtek, de betekintést nyerhettek a vízi állatok és a barlangok világába is.

A gyerekek az udvaron ökojátékokkal játszhattak, a foglalkoztató épületben pedig csodapalota jellegű, látványos bemutatókon vehettek részt. A múzeum galériájában a Duna-Ipoly Nemzeti Park és az Országos Barlang és Karszt Szövetség is képviselte magát. Ők az előadások mellett érdekességeket mutattak a diákoknak. A tárgyalóhelyiségben a Váci Vízművektől jöttek munkatársak, a könyvtárban pedig Rendes Niki ismertette a gyerekekkel a mikroműanyag természetre veszélyes tulajdonságait.

Nagy öröm számunkra, hogy munkánkkal hozzájárulhatunk a Duna Múzeum sikeréhez, jó hírnevéhez. A múzeummal karöltve a víz világnapi rendezvény mellett egész évben szervezünk programokat. Például a májusi családi napunkon méhészettel kapcsolatos kiállítással várjuk majd az érdeklődőket, de egy különleges roadshow-t is szervezünk Esztergom többi múzeumával közösen. Tavasszal megrendezzük a hagyományos kirándulásunkat, illetve a nyár folyamán táborokat és tematikus napokat szervezünk a gyerekeknek.

Egyesületünket 2012-ben alapítottuk a múzeum egykori és jelenlegi munkatársaival együtt. Büszkék vagyunk arra, hogy önkéntes munkáinkkal, szaktudásunkkal mi is hozzájárulhatunk az ország egyik legszínvonalasabb múzeumának további fejlődéséhez, a közönséggel való hatékony kapcsolattartáshoz és a múzeum céljainak eléréséhez.

 IMG 8420 

IMG 8434  IMG 8453 
IMG 8464 IMG 8467  IMG 8475 
IMG 8478